måndag 16 januari 2012

Hemresan


Mr. Lee kom o hämtade oss vid utsatt tid o körde oss till Phukets flygplats. Väl därinne höll jag på att bli galen till slut. Peter hade sagt att vi skulle gå mot domestic = inrikesavgångarna eftersom vi skulle till Bangkok. Men där pekade de åt andra hållet. Vi gick mot andra hållet o där sa de att vi skulle mot domestic. Tror att jag kutade fram o tillbaka sex sju gånger innan äntligen en liten trevlig thaiare kollade våra pass o släppte in oss mot avgångshallen....pust pust....svetten flödade o klart så vart man ju orolig hur fan det skulle gå. Väl inne och vi hade hittat rätt gate så begav vi oss till taxfreen. De hade kanonpris på Absolut Vodka, 1000 baht för två liter, ungefär 230:- i svenska pengar. Köpte iallafall en liter, ville ju vara säker i tullen senare. De la flaskan i en plaspåse och förslöt den. Då får man ha den i handbagaget nämligen. Ställde oss i kön i gaten o döm om min förvåning när jag ser på skärmen hur det står Flightnumber: TG 222 och på min biljett stod det TG 224!!! Då fick jag lov att leta reda på nån o fråga igen. Men det var rätt gate visade det sig. Äntligen fick vi kliva på rätt plan mot Bangkok. Väl framme i Bangkok tyckte jag att det gick lättare o hitta rätt. Där var det ju även skyltat vilket det inte var i Phuket. Men avgångshallen låg i helt andra ändan av flygplatsen så det tog ett tag o ta sig dit. Var ute i god tid tyckte jag när vi kom till rätt gate. Väl ombord på den stora airbusen som skulle frakta oss hemåt så kunde jag äntligen pusta ut. Vi hade nu 12 timmars flygning framför oss. Flygresan gick hur bra som helst. Inte en enda luftgrop eller skakning på hela natten o både jag o Micke kunde slumra lite till o från. Vi var en kvart försenad till Köpenhamn men det var rätt lätt o hitta även där. MEN där hände det ju en annan incident:(( I säkerhetskontrollen så tog de min vodka idioterna. Tydligen så fick man inte ha det i handbagaget längre nu. Utan skulle jag ha flaskan med mig hem så var jag tvungen o checka in handbagaget som bagage....suck. En riktigt hemskt otrevlig karl som bladdrade danska o jag förstod knappt ett ord....jag pratade engelska och bad honom snällt o vänligt prata engelska han med...men inte fan heller. Jag förklarade för honom att jag skulle inte hinna checka in mitt bagage utan han fick väl ta flaskan o slita den med hälsan. Han pekade på mitt huvud o tyckte säkert ett o annat...Men jag förklarade för honom så lugnt jag bara kunde att det var viktigare för mig o hinna med planet hem än en jävla vodkaflaska. Men han gav sig knappt ändå...puckot. Till slut orkade jag inte diskutera med honom längre utan vände på klacken o gick. När vi satt på planet o väntade så kom det fler passagerare o de hade minsann sitt brännvin kvar.....grrrrrr..... Ja ja skit samma. Vi lyfte på avsatt tid o det tog dryga timmen i luften innan vi landade på Arlanda. Måste säga att ingen var lyckligare än jag att vi klarat av o åka hem själv o hittat rätt:))
På Arlanda så fixade jag tågbiljetterna som vi skulle ha åkt ner med den 27 när vi for iväg. Man fick ju pengarna tillbaka på dem. Sen gick vi upp på MacDonalds o åt lite frukost innan vi inväntade tåget hem till Mora. Klockan 12.05 tuffade tåget in på perrongen o vi tog plats. Nu var vi på väg hem:) Mamma mötte oss här på perrongen och hon bjöd hem oss på köttfärssås o spagetti. Mumsigt efter två veckor av restaurangmat och thaimat. När vi ätit klart så begav vi oss hem för att bli hjärtligt emottagen av vår överlyckliga fyrbenta vän. Han visste inte vilket ben han skulle stå på utan studsade runt o ylade som en tok:))

Ja det var en kort summering av vår underbara semester i paradiset. Har nog fått med en hel del, men säkert mycket jag glömt med. Det var två underbara veckor med så mycket intryck, speciellt luktsinnet har utsatts för div olika dofter och odörer i en salig blandning. Vi har haft sällskap av fantastiska människor och lärt känna en del nya härliga människor såsom Porn, Lunkan, Jonas etc....Jag vill tacka Peter o Porn för deras gästvänlighet samt kära svärmor för att hon gjorde den här resan möjlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar