söndag 30 december 2012

Både glädje och sorg.

Hej!

Nu har jag äntligen tid o slå ner stjärtamentet o skriva lite:) Sist jag skrev så var jag inne på sista veckan som sjukskriven. Började ju jobba igen o det gick hur bra som helst. Känner inte av operationen nånting:) Så roligt att vara back in buisness igen:) Ska nu se om jag kan dra minnet tillbaka lite om vad som hänt....Vi börjar med Lucia.

Vi gick upp denna kalla, mörka vintermorgon klockan 06.00. Tittade på termometern o den visade -22 grader...brrrr. Knallade iväg o själva luciatåget började 07.15. Vi trodde ju att Thea skulle springa fram till oss, så fort hon såg oss och det försökte ju hon så klart:) Men fröken var snabb i nyporna o höll fast henne i klänningen. Då trodde vi naturligtvis att lilla fröken skulle bli förbannad o börja skrika...men icke sa nicke. Ungen började dansa istället, när de sjöng sina fina julsånger...hahaha...hon är för söt den där finaste flickan.


Veckan därpå så var det lite julstök, slog in julklapparna, kokade knäck, trillade köttbullar, la in sill o naturligtvis så vart skinkan griljerad dagen innan julafton. Rätt mysigt med Jul om man tar det lugnt o planerat:)


Sen närmade vi oss julen och jag jobbade natten mot julafton. När jag kom hem så gick Micke iväg med Mario på en långpromenad, innan vi skulle in till Alexandra på julfirande. Jag hörde nåt konstigt ljud från vardagsrummet och där låg Figge och krampade mitt på golvet. Han har ju haft en konstig infektion under ett öga i några månader. Men det var bättre nu. Troligen så har han fått nåt i huvudet en tumör eller infektion som utvecklade epilepsi:( Stackars min älskade goaste Figge, min örontuttande kelgris fick lov att avlivas:( Vi åkte ut till veterinärsstationen och avlivningen gick väldigt fort. Ärligt talat så tror jag min älskling just inte märkte nåt av den stora sprutan som hon stack i honom. Men nu springer han på de sälla markerna där uppe i himlen o leker med Obelix, Snobben, Simba o de andra fina ängladjuren. Älskade älskade Figaro, jag saknar dig o du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta..sov gott du fina <3




När vi kom hem från vet. så samlade vi ihop oss för att kunna fira en trevlig julafton inne hos Alexandra o Marcus. Det var bara vi och mamma denna dag. Men vi åt ett gott julbord och efter det så var det julklappsöppning. Nu är det ju så att vi köper ju bara julklappar till barnen. Men jag har börjat fundera på om inte vi ska börja med traditionen att köpa till varandra igen, det är ju så kul:)) o jag är så sugen o handla åt mina barn som nu har bildat familjer:) Men i vilket fall som helst så öppnade Thea en massa paket. Det hon fick av mig o Micke var ett träd med en massa roligt till, jag tror det kallas för wallstickers, typ som en fondvägg. Hon fick även duplo och en mobiltelefon som spelar o pratar. Sen fick hon ju en massa, massa annat med...När vi satt där så började jag känna mig hängig igen, hade vaknat med huvudvärk o inte alls känt mig nå pigg på hela dan. Så vi gick faktiskt hem när klockan bara var halvsju:( Kom hem o tog mig två alvedon o kröp ner i soffan med dubbla täcken. Febern steg aldrig mer än till 38.2, men jag är ju så lågtempad så för mig är det högt Tänkte mörka tankar givetvis..för dagen därpå skulle vi ju fira igen med Angelica o Joachim..Men Gud hör bön :)) För när jag vaknade på morgonen därpå så hade jag ingen feber, inget ont i kropp o knopp:))




Så underbart härligt att få träffa sina älskade barn med familjer igen. Therése var inte med tyvärr, hon var kvar i Göteborg och jobbade. Men hjärtat mitt kommer hem nästa helg:)) Apropå barn, så flyttar Jocke o hans Terese hem igen..så roligt och UNDERBART med barn på hemmaplan:) Men åter till juldagen...nu var vi många fler än dagen innan och mitt ex Hasse var med som vanligt, vilket jag tycker är så underbart roligt, att man kan vara sams o trivas ihop år efter år:) Tommy var ju oxå bjuden, men synd nog så vart han sjuk:( julbordet var åter uppfyllt av diverse julmat....mammas bästa soffbord (som man kan höja upp, svänga runt, lägga iläggsskivor i o vips får man ett matsalsbord) var dukat mina älskade barnbarn sprang runt, ljusen tända o dags o äta. Efter maten o när allt var bortdukat så kom tomten äntligen:) Joachim tog på sig rollen i år:)) Jack stod där med rak rygg o bara log....Charlie hade nog en skräckblandad förtjusning av den där tomten, sen dagen innan. Men nu gick han fram o sa -titta:) Barnen fick klappar igen och till Charlie hade jag köpt en Micki bondgård, djur till den och figurer till hans sångpåse:) Jack fick lego, pysselböcker och geomagic. Ja det var en härlig Jul tillsammans med de jag Älskar mest på denna jord.


Nu väntar vi in ett nytt år med nya möjligheter. 2012 kommer jag att skriva om i ett annat inlägg...Men trots ett tufft år med motgångar, så är jag så glad o tacksam för allt..Godnatt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar